Should I Wear It

#APPDEVELOPMENT #DESIGN #CTO

Met de SIWI applicatie krijg je instant-feedback op al je outfits. Door te ‘swipen’ kan de community aangeven of je look wel of niet geschikt is voor jouw datenight.

Voor SIWI levert Trive zowel het design als de ontwikkeling. Dit gaat in samenwerking met de Founder van de app én Fashion Influencer; Andy Torres.

Binnen de fashion industrie wordt de connectie met de online wereld steeds belangrijker. SIWI speelt hierop in door de optimale oplossing voor modeliefhebbers aan te bieden. Binnen één swipe antwoord op de vraag: Should I Wear It?

Gebruikte technologieën:
Javascript, React Native, Python, Django, Google Cloud, Heroku

Deliverables:
Mobile Development, Design, Backend Development, iOS, Android

Status:
Live
iOS
Android

Challenge

De mode industrie is de afgelopen jaren flink opgeschud. Waar eerst grote modebladen het voor het zeggen hadden zijn het nu influencers die de grootste invloed hebben. Dit lijkt een stap in de emancipatie van de industrie maar volgens Andy Torres zijn we er nog lang niet. SIWI is ontstaan vanuit de droom om inspiratie te halen uit dat wat modeliefhebbers echt vinden. Andy: “We are ready for another shift in user engagement.”

580.000
votes

4800+
users

Samenwerking met het merk Uniqlo, middels een event binnen hun Flagshipstore in Amsterdam.

Onze aanpak

Studies hebben aangetoond dat door real time content aan te bieden de social engagement met 40% stijgt. Met deze kennis in ons achterhoofd hebben we SIWI ontwikkeld.

 

Daarnaast was ‘empowerment’ een belangrijk speerpunt tijdens de ontwikkeling. Gebruikers kunnen elkaar helpen door het geven van goed bedoeld advies. Zo is een empowering omgeving gecreëerd. In tegenstelling tot de reguliere social media is SIWI een plek waarop iedereen zich thuis voelt. Dit maakt dat SIWI “anxiety free” is, je hoeft je geen zorgen te maken over; weinig followers, geen likes of negatieve reacties. Dit gebeurt door:

 

  • De laagdrempeligheid waarmee gebruikers een foto kunnen plaatsen
  • Doordat niemand ziet hoeveel followers je hebt
  • Doordat niemand behalve jij ziet wat de reacties op je outfit zijn
  • Door je foto’s private te houden, hoef je je geen zorgen te maken over de gevolgen/reacties

“With the great help and (technical) knowledge of Trive, I could make my dream come true! Together we developed the innovative SIWI app.”

 – Andy Torres

Joris Slagter

Veel founders missen een stuk technische kennis en de ondersteuning van iemand die kan helpen met het ontwerpen van hun idee. Tijdens de ontwikkeling van SiWi hebben wij als Trive de CTO rol op ons genomen. Zo kon Andy zich focussen op het idee en het product.

 

  +31 850 606 014
  info@trivetechnology.com

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox