IC-U

#CONCEPT #APPDEVELOPMENT #DESIGN

De Intensive Care stond nog nooit zo in de spotlights als tijdens de Coronacrisis. Wat veel mensen niet weten, is dat er ieder (normaal) jaar maar liefst 85.000 IC-opnames zijn. Tachtig procent van deze patiënten overleeft maar na een opname is het helaas nog niet voorbij. Veel patiënten krijgen te maken met langdurige klachten als gevolg van de IC-opname. En niet alleen de patiënten. Ook voor naasten is een IC-opname van hun geliefde veelal een traumatische en verwarrende ervaring.

 

Met dit verhaal klopte Lorette Gijsbers, IC-verpleegkundige, aan bij Trive. Wij besloten samen met haar dit platform verder te ontwikkelen.

Gebruikte technologieën:

React-Native, WordPress

Deliverables:

Concepting, website, app-design

Status:

Website live

Challenge

Ondanks de groeiende aandacht voor PICS en PICS-F is er in de praktijk nog vaak een gebrek aan kennis, registratie en gepaste zorg. Klachten worden niet direct gekoppeld aan de IC-opname of de impact wordt onderschat. Zowel naasten als ex-patiënten lopen hierdoor onnodig vast.

 

Er bestaan al IC websites echter zijn deze vooral gericht op het geven van informatie. IC-U moet zorgen voor een sterke IC-community waarin niet enkel het delen van kennis maar ook menselijk contact centraal staat. Het idee van IC-U is dat er voor alle betrokkenen, zowel tijdens als na opname, een vangnet is voor alle mogelijke vragen en noden. Een digitaal platform met een warm kloppend menselijk hart.

Onze aanpak

 

Gezien de grote ambities van het project was het zaak klein te beginnen. Allereerst hebben we een funding website gemaakt waarop geïnteresseerden konden doneren en zich konden aanmelden als vrijwilliger. Zodoende hadden we gelijk inzicht in de behoeften vanuit de markt.

 

Tegelijkertijd zijn we begonnen met de uitwerking van het verdere concept aan de hand van een clickable mock-up. Hierin komen de belangrijkste features naar voren.

 

Deze schermen dienen samen met de door onze visual designer vormgegeven customer journey, als basis voor het pitchdeck.

“Vanuit een intrinsiek gedreven noodzaak en motivatie ontmoete ik in Trive een team met de passie en proceskracht die de Intensive Care wereld op dit moment nodig heeft om verbinding te maken. Samen zetten we een moeilijk vindbare patiëntengroep in haar kracht met onze IC-U Community app.”

 – Lorette Gijsbers, Founder

Merel

Toen ik Lorette’s bericht op LinkedIn voorbij zag komen wist ik het gelijk: hier moeten we bij helpen. Het is fantastisch om te zien hoe dit ambitieuze project binnen korte tijd vleugels heeft gekregen.

 

  +31 850 606 014
  info@trivetechnology.com

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox