Happy

#WEBDEVELOPMENT #DESIGN #PLATFORM

Happy is een planningstool waarmee Mediators gemakkelijk een co-ouderschapsplan op kunnen stellen. Daarnaast biedt de tool rust, structuur en overzicht voor zowel de ouders als kinderen door het bijhouden van een overzichtelijk rooster. Een scheiding is namelijk al moeilijk genoeg, Met Happy maken we de randzaken daarom zo makkelijk mogelijk.

 

In de applicatie kun je naast het inplannen van de standaard zaken – zwemles, tandarts, schoolreisje – ook een persoonlijke boodschap aan elkaar sturen of achterlaten voor de kinderen. Happy biedt hiermee de perfecte tooling in tijden van scheiding.

Gebruikte technologieën:
React, Nodejs, Strapi, Google Cloud

Deliverables:
Mobile Development, Design, Backend Development, iOS, Android

Status:
Private Beta

Challenge

Met een native applicatie gescheiden ouders ondersteunen in het onderhouden en nakomen van de afspraken gemaakt met de mediator, zodat het belang van het kind wordt gewaarborgd.

 

Wat was de grootste uitdaging van dit project? Het samenbrengen van de verschillende roosters van zowel de ouders als kinderen, zonder dat dit onoverzichtelijk wordt.

Binnen 1 Design sprint van 40 uur een nieuwe release neergezet.
Het concept was namelijk eerst B2C, maar nu B2B.

Onze aanpak

Happy is ontstaan vanuit co-creatie met Bammboo. Bart (Founder van Bammboo) is zelf een gescheiden vader van twee kinderen. Vanuit zijn eigen ervaring wist hij hoe belangrijk het is de randzaken rond een scheiding zo goed mogelijk in te richten.

 

Happy (wat destijds nog Heppee heten) is B2C begonnen. Onze designers en developers hebben in co-creatie met Bamboo dit concept binnen 1 design sprint om weten te zetten naar een profitable B2B concept.

 

De uitdaging van dit project was de hoeveelheid variabelen die er spelen bij het maken van een planningstool voor gescheiden gezinnen. Denk aan verschillen in schoolvakanties, sporttrainingen, maar ook de voorkeuren van ouders.

 

Door de juiste vragen te stellen wanneer gebruikers met de app starten hebben we deze variabelen in één keer inzichtelijk gemaakt. Zo ontstond er een overzichtelijke planning tool die alle belangrijke data automatisch meeneemt in het rooster. Doordat we de tool direct hebben getest bij een aantal mediators weten we zeker dat alle relevante variabelen zijn meegenomen.

“Ik ben Heppee begonnen vanuit mijn eigen ervaring. Door zo dicht samen te werken met Trive kunnen we heel snel stappen maken. ”

 – Bart de lege, Founder

Marije Jansen

Happy is niet zomaar een planningstool. Het is een systeem geworden, wat het werk van mediators vereenvoudigd. UX vormde hierbij een belangrijke speler. Met dit project is Trive echt ‘from scratch’ te werk gegaan, door het schetsen van de situaties, wat uiteindelijk resulteert tot de huidige omgevingen. Een mooi en waardevol proces!

 

  +31 850 606 014
  info@trivetechnology.com

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox