TriveTalks |Meet the team | Tristan

 

Vandaag stellen we je voor aan één van onze creatieve pioniers. Onze full stack Developer Tristan Jacobs vertelt over hoe hij dankzij zijn voorliefde voor technologie bij Trive van start is gegaan.

 

Hoi! Ik ben Tristan en ik werk als Developer bij Trive. Geboren in 1989 met een speciale aanleg, namelijk een technische aanleg. Mijn ouders kochten vroeger speelgoed vliegtuigjes omdat ik er altijd van droomde om piloot te worden. Ha! Dat had ik flink mis. Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik computers ontzettend leuk vond. Ik bracht behoorlijk veel tijd door met MSN’en en het spelen van Habbo maar het bleef niet alleen bij spelen. Toen ik 11 jaar oud was heb ik mijn eerste computer in elkaar gezet. Wat begon met het samenvoegen van losse onderdelen eindigde in het bouwen van complete applicaties. Ik kwam erachter dat ik hierin verder wilde groeien.

 

Altijd achter de toetsen

Naast mijn passie voor computers heb ik ook een passie voor muziek. Ik vind het leuk om muziek te maken, vooral om de klassiekers van Beethoven na te spelen. Als mijn vingers niet op de toetsen van een piano staan, dan staan ze op het toetsenbord van mijn laptop. Met mijn rol als fullstack developer houd ik mij vooral bezig met het vervullen van de wensen van onze klanten. Om dit te realiseren, geef ik technisch advies en werk ik samen met de rest van het development team aan een passende oplossing. De komende tijd wil ik binnen Trive verder groeien in mijn rol als lead developer zodat ik de rest van het team nog beter kan ondersteunen.

_____

“Binnen Trive zien zij mij ook wel als vliegende keep. Ik adviseer klanten en collega’s waar nodig en dan lossen we het probleem samen op.”

 

Een app van mij in de Apple Store!

Tijdens mijn studie Media Management in Utrecht, heb ik vooral geleerd hoe ik verschillende aspecten kan samenbrengen tot één geheel. Ik ben nog steeds zoekende in wat ik kan en wil, maar één ding staat vast. Ik wil ervaring opdoen in het bouwen en onderhouden van applicaties, ooit hoop ik namelijk een eigen product te lanceren. Naast mijn werk houd ik me dan ook veel bezig met het aanleren van nieuwe technieken zoals het vormgeven van het code niveau en fullstack applicaties.

 

Amsterdam, kloppend hart van de ICT

Hoe mooi is het dat Trive gevestigd is in hartje Amsterdam en dat we ook nog eens zo’n leuk team hebben. Wat mij direct opviel is de eerlijkheid van mijn collega’s. Er wordt direct verteld wat goed gaat maar ook wat minder goed gaat. Dit waardeer ik. Zo weten we namelijk precies wat we aan elkaar hebben. Binnen dit gezellige team ben ik met mijn functie als full stack developer verantwoordelijk voor het in conditie houden van de applicaties van klanten en het ontwikkelen van de softwareoplossingen die de websites en apps gebruiksvriendelijk houden. Als full stacker bouw ik aan de voorkant de interface, dus alles wat jij ziet als gebruiker, en aan de achterkant zorg ik dat de codering samenhangt en goed opgeslagen wordt in de database.

_____

“Tussen het sleutelen aan computers en instrumenten door hoop ik ooit mijn grote droom te verwezenlijken. Het lanceren van een eigen app in de muziekbranche.”

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox