TriveTalks | Meet the team | Halyna Burdiian

 

Vandaag stellen we je voor aan één van onze creatieve pioniers. Onze Developer Halyna Burdiian vertelt over hoe zij de wensen van klanten achter de schermen aan het oplossen is.

 

Hi there! Ik ben Halyna en ik werk als developer bij Trive. Ik ben geboren en getogen in Oekraïne en ik woon inmiddels 5 jaar in Nederland. Ken je dat, dat je je land even zo zat bent dat je het liefste vandaag nog in het vliegtuig wil stappen naar ‘verweggistan’? Dat was bij mij het geval en dus besloot ik om naar Nederland te gaan. Ik vind het water hier fantastisch. Hiermee bedoel ik alle prachtige meren, sloten, havens, kanalen en grachten. Mijn allereerste duik in Nederland was in Katwijk aan Zee, één van de leukste stranden waar ik tot nu toe ben geweest!

 

Vroeger toen ik nog jong was…

In Oekraïne heb ik mijn Bachelor Finance & Marketing behaald. Inmiddels werk ik dus als developer. Je zal denken ‘vanwaar die switch’? Toen ik nog een klein kind was, droomde ik ervan om dokter te worden. Een compleet andere richting dus. Toen ik 13 was, wist ik dat ik dat niet meer wilde worden omdat mijn karakter en persoonlijkheid niet echt matcht met dat van een dokter. Ik wilde nog steeds mensen helpen, maar op een andere manier. Zo’n 2 jaar geleden ben ik gaan verdiepen in developen en heb ik een aantal codering technieken aangeleerd zoals Javascript, HTML en CSS. Ik vind het sindsdien heel leuk om te doen, maar ik vond dat ik het niet snel genoeg onder de knie had, dus besloot ik om een intensieve bootcamp te volgen.

_____

“Na die bootcamp had ik verschillende systemen onder de knie en ben ik van het experimenteren met softwaresystemen, mijn beroep gaan maken.”

 

Mijn vrienden noemen mij ook wel eens een echte leerbeer

Zoals ik al zei woon ik inmiddels 5 jaar in NL en ben ik dus ook de Nederlandse taal aan het leren. Het afgelopen jaar heb ik al mijn taalexamens behaald. In mijn vrije tijd nog steeds bezig met het ontwikkelen van mijn Nederlands. Mijn ambitie ligt bij het worden van een fullstack developer te worden en daar horen ook klantgesprekken bij. Ik ben al een heel eind op weg met het leren van de taal maar ik wil uiteindelijk vloeiend Nederlands kunnen spreken.

 

Ik wil mijn steentje kunnen bijdragen

Wat ik zo leuk vind aan de projecten van Trive, is dat onze klanten het doel hebben om een positieve impact te maken op de maatschappij. Zo werk ik bijvoorbeeld aan de website voor GetKarma en start ik binnenkort met het ontwikkelen van de applicatie hiervan. Ik vind dit een leuk project omdat het mensen helpt. Het verbindt namelijk vrijwilligers met de organisatie en de personen die hulp nodig hebben. Ik ben ook van plan om naast mijn baan, vrijwilligerswerk te gaan doen bij GetKarma. Ik wil (kennis)migranten helpen die uit Oost-Europa komen (Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, Hongarije etc.) en in Nederland zijn komen wonen. Hierbij wil ik hen helpen bij het ondersteunen van de Nederlandse of Engelse taal. Een ander project waar ik aan heb gewerkt en wat ik ook leuk vind, is Van Tienhoven. Dit project is ook op de maatschappij gericht. Het is namelijk een stichting die zich bezig houdt met natuurbehoud. Door met dergelijke projecten bezig te zijn heb ik het gevoel dat ik daadwerkelijk mijn steentje bijdraag aan de maatschappij.

 

_____

“It saves the nature so it saves the planet. Ik vind het leuk om aan projecten te werken waarbij ik het gevoel heb dat ik echt aan het helpen ben.”

 

What you see is what I made

We gaan weer even terug naar mijn functie binnen Trive: frontend developer. Zodra ik over frontend en backend begin, begint er vaak een lichte vertwijfeling in de ogen van mijn gesprekspartner te ontstaan. Wat het verschil is tussen frontend en backen? Ik leg het je graag uit! Je kunt je specialiseren in één van de twee of je bezig houden met allebei. In dat laatste geval ben je een full-stack developer. Als frontend developer houd ik me bezig met de interactie van de gebruiker en het visuele aspect van de applicatie. Stel je hebt een simpele webshop. Wat is daar dan frontend van en wat is backend? Jij gaat online naar de webshop. In je browser wordt alle code van de frontend gedownload. Hierdoor kun je de pagina bekijken. Alle acties die je kunt uitvoeren en alles wat je ziet op de pagina, is in eerste instantie frontend. Maar ga je een account aanmaken of wil je een bestelling plaatsen dan heb je ook een backend nodig. Bij deze acties moet informatie worden opgeslagen. Je zou kunnen zeggen; zodra er informatie voor langere tijd wordt opgeslagen, gaat dit via de backend.

_____

“We hebben allemaal verschillende leervoorkeuren: sommigen houden van video’s en anderen houden van boeken maar als je een echte expert in webontwikkeling wil worden, kan je dat het best doen door veel te oefenen.”

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox