TriveTalks | Meet the team | Joris Slagter

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers. Deze week vertelt founder Joris over waar het allemaal begon en over de verschillende rollen die hij inneemt binnen Trive.

 

Ik ben Joris en ik ben de oprichter van Trive. Wat begon met simpelweg doen wat ik leuk vond- voor mensen die iets nodig hadden- is uitgegroeid tot een volwaardige organisatie met een topteam, op een toplocatie! Hoe dat precies is gegaan? Het begon allemaal in het jaar 2016. Ik ben toen betrokken geraakt bij de beginfase van een startup, en vervulde daar de functie als CTO. Dit hield in dat ik het bedrijf hielp met het bouwen van een technisch product. Al gauw merkte ik dat ik het onwijs leuk vond om onderdeel zijn van die beginfase. We waren met weinig, en ik hielp mee met echt alles. Vooral het technische gedeelte natuurlijk, maar ook een beetje marketing, en hier en daar wat sales. Die startup heeft het helaas niet gered, maar het zette mij wel aan het denken: er zijn vast veel meer startups die op zoek zijn naar een goede sparringpartner, iemand die technisch sterk is, creatief, en daarnaast ook nog ondernemend. En dat bleek inderdaad! Veel oprichters waar ik mee sprak liepen allemaal tegen hetzelfde aan. Ze hadden niet echt een team en weinig technologische kennis. De founders van wie ik enthousiast werd en van hun idee, die hielp ik dan.

 

Ik kreeg de smaak te pakken

Ik kreeg de smaak te pakken en het werd me snel duidelijk: hier wil ik mee door. En dus bleef ik op zoek gaan naar startups die mijn hulp nodig hadden. Het bouwen van het eerste product duurde ongeveer anderhalf jaar. Daaropvolgend bleken er steeds meer startups die interesse hadden in mijn expertise, en zo begon het balletje te rollen. Dat bracht uiteraard met zich mee dat aan hoe meer projecten ik werkte, hoe meer mensen ik nodig had om die projecten goed uit te kunnen rollen. Want ieder project had verschillende facetten, dus er waren verschillende specialismes nodig, en dat kon ik niet allemaal in m’n uppie. Het team bleef groeien en dat doet het nog steeds. Dat vind ik zo mooi om te zien. Af en toe zit ik op ons kantoor, dan kijk ik om me heen en dan ben ik me even heel erg bewust van wat ik samen met hen allemaal al heb bereikt. Dat is echt bijzonder!

 

Enthousiasmeren

Mjin rol binnen Trive wisselt continue, maar het allerbelangrijkste is toch wel het enthousiasmeren. Ik geef een visie mee aan de rest en ben in grote lijnen betrokken bij waar we heen willen als organisatie, hoe wij willen groeien. Ik denk na over de strategie en speel ook nog steeds een hele belangrijke rol in het uitbreiden van ons team. Dit laatste vind ik belangrijk, want we redeneren heel erg vanuit het ‘mens eerst’. Ik ben altijd op zoek naar mensen die niet alleen goed zijn in wat ze doen, maar nog veel meer naar mensen die goed passen in het team. Ik leer ze kennen en zij mij, en wanneer ik een match voel stel ik ze voor aan de rest, op die manier gaat het uitbreiden van ons team op een hele natuurlijke manier. Ik hou ook heel erg van dat organische, dingen die zichzelf oplossen. Wat ik belangrijk vind is dat je als organisatie een hele geoliede machine creëert van mensen die allemaal pioniers zijn, en het doel met Trive is dat zij daarin faciliteert. Dat werkt heel aanstekelijk. Er wordt daarnaast veel gelachen, veel gewerkt en we zijn heel scherp. Ik ben blij met onze veelzijdigheid. Bij ons op kantoor is het never a dull day!

 

Hele grote spierballen

Het grootste obstakel waar wij denk ik als startup mee te maken hebben, is het balanceren van het aantal mensen binnen ons team met het aantal projecten waar we aan werken. Het liefst gaan we aan de slag met alle projecten die op ons pad komen en in lijn zijn met onze visie. Dat gezegd hebbende, moeten we continue roeien met de riemen die we hebben. Volgens mij hebben we met z’n allen ondertussen hele grote spierballen ontwikkeld om tegen de stroming in te gaan. Daarin is opgeven geen optie, en doorzettingsvermogen key. Dat zie je bij iedereen terug! Dit is dagelijkse kost en dat betekent ook dat onze successen heel erg goed gevierd worden.

 

Behoefte creëren

Mijn persoonlijke doel is impact maken op maatschappelijk vlak. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we een app hebben gebouwd voor gezinnen waarvan de ouders gaan scheiden. Of dat we ongelijkheid willen aanpakken. Dit zijn onderwerpen die mij raken, en dat zorgt ervoor dat ik honderd procent gemotiveerd ben en met onwijs veel passie te werk ga. Waar ik ook graag in zou willen investeren is een coworking space. Ik vind vastgoed interessant, en heb een visie voor een plek waar we heel veel mooie ideeën en projecten tot stand zouden kunnen laten komen. Wanneer je met zulke ideeën aan de slag gaat, dan ontstaan er geheid behoeftes bij anderen waarvan ze misschien niet eens wisten dat ze die hadden.

_____

“Ik heb niks in mijn trukendoos zitten waarvan ik denk ‘als ik dit zeg of dat doe, dan wordt deze klant mega enthousiast’. Het is een basisgevoel dat je beide moet hebben.”

 

Waarom Trive en niet een andere agency? Misschien moet dat wel helemaal niet… Ik ben Trive als organisatie niet aan het verkopen aan partijen, zo werkt dat naar mijn idee niet. Wanneer ik praat met iemand met een goed idee, en ik word daar enthousiast van en zij van mij en mijn ideeën, dan stappen wij bij elkaar aan boord. Dat is een soort basisgevoel dat je moet hebben, het idee dat je iets voor elkaar kunt betekenen. Ik heb niks in mijn trukendoos zitten waarvan ik denk ‘als ik dit zeg of dat doe, dan wordt deze klant daar mega enthousiast van’. Als wij beide enthousiast worden van een toekomstige samenwerking, dan hoef ik niet zoveel te zeggen of doen. Dan gaat dat gewoon vanzelf!

Borrel Trive

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox