TriveTalks | Meet the team | Elton

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers. Software Engineer Elton Gonçalves Gomes neemt ons deze week mee in de wereld van ‘ubiquitous computing’ en het ‘internet of things’.

 

Mijn naam is Elton ik ben Front End Developer bij Trive. In 2019 ben ik afgestudeerd in Communicatie en Multimedia Design. Nu maak ik de voor- en achterkant van websites en applicaties, en lever ik producten op zoals WordPress templates. Van wat voor programma’s ik hiervoor gebruik maak? Dat varieert enorm. Een belangrijke voor mij is bijvoorbeeld Visual Studio Code, dat is een ‘code editor’. Voor de designs die ik aangeleverd krijg, gebruik ik graag Division. En zo denk ik bij ieder project na over met welk programma wij de beste output kunnen leveren voor het te maken product.

 

Van alle markten thuis

De reden dat ik graag bij een organisatie als Trive werk is omdat we ons niet uitsluitend bezighouden met één ding. We zijn van alle markten thuis en ons streven is om aan zoveel mogelijk verschillende soorten projecten te werken. Een beetje technologie, een beetje websites, applicaties. Daarnaast ook design en marketing. En wie weet wat de toekomst ons verder nog brengt. Wat voor ons nu belangrijk is, is om de wereld te laten zien wie wij zijn en waar we voor staan, en daarmee meer naamsbekendheid te creëren. Op die manier scheppen we voor onszelf meer kansen en mogelijkheden om zoveel mogelijk vette projecten te mogen uitvoeren en onze organisatie daarmee verder uit te breiden.

 

Van scratch tot product

Het leukste aan dit werk vind ik dat ik van niets iets mag maken. Dat ik van scratch een nieuw idee mag uitwerken tot een volwaardig product. Een heel mooi project waar ik bij Trive aan heb gewerkt is de website van Trive zelf. Die hebben we in hele een korte tijd supersnel gebouwd. Binnen een paar weken stond ie live! De website was echt nodig om ons als organisatie verder te laten groeien. We hebben deze mijlpaal tijdens de lancering dan ook goed gevierd!

 

Als ik ’t voor het kiezen had zou ik wel aan een ‘internet of things’ project willen werken, waardoor je bijvoorbeeld met een website je woonkamer kan bedienen.
_

Naast mijn projecten bij Trive heb ik als persoonlijke doel om me zoveel mogelijk te ontwikkelen in mijn development skills, en om me meer te verdiepen in andere programmeertalen. En als ik het helemaal zelf voor ’t kiezen had zou ik zeker nog wel iets willen doen met ‘ubiquitous computing’, of een ‘internet of things’ gerelateerd project. Dan krijgt computergebruik een nog veel grotere rol dan het nu al heeft, echt alles is dan met elkaar verbonden. Bijvoorbeeld dat je met een website je woonkamer kan bedienen! Verder ben ik op dit moment heel erg happy met waar ik nu sta en wat ik tot nu toe heb bereikt, en geniet en leer ik vooral van de dingen waar ik nu mee bezig ben. Voor nu is mijn doel om iedere dag weer iets beter te worden dan ik was de dag ervoor, en daarbij zit het vaak in de kleinere dingen!

 

Elton Developer Trive

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox