TriveTalks | Meet the team | Erik

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers. Deze week legt Erik ons uit hoe hij samen met zijn team vraagstukken oplost, en wat zijn ultieme persoonlijke doel is.

 

Mijn naam is Erik en ik ben Lead Designer bij Trive. Ik lever alles op wat interactief is. En wat dat dan inhoudt, dat bepalen wij samen met de klant! Bij ieder project waar we aan werken lopen we samen met hen een traject door. Vaak is het verzoek of wij een website willen bouwen. Maar in plaats van dat we dat verzoek simpelweg opvolgen, proberen we verder te denken en dieper in te gaan op het vraagstuk. Dat doen we door klanten vragen te stellen zoals ‘Welk probleem probeer je op te lossen?’ of ‘Welk product zou je willen ontwikkelen?’ en ‘Hoe?’ en ‘Waarom?’. Wat dan regelmatig blijkt is dat een website helemaal niet is wat de klant nodig heeft. Door als team het vraagstuk kritisch te analyseren en er samen over te sparren komen we soms tot hele andere, maar veel effectievere oplossingen. Dat kan dan inderdaad een website zijn, maar ook iets heel anders!

 

Geniale oplossingen

Hoe ik Trive zou omschrijven? Als een snelgroeiend bedrijf waar iedereen als gelijke wordt behandeld. Een bedrijf met ambitie, en potentie om het ver te schoppen. En daarmee ook aardig op weg is! Binnen Trive ligt de focus sterk op cultuur en op ons als mensen. En wat ons denk ik sterk maakt als team is dat iedereen een eigen functie heeft en een specifieke rol vervult, maar dat dat niet betekent dat we in ons eigen ‘hokje’ blijven zitten. Letterlijk en figuurlijk. Het kan zijn dat er twee mensen op een bepaald project zitten en bezig zijn met een vraagstuk, en dat er vervolgens net een derde persoon langs loopt die helemaal niet op dat project zit, maar toch met een geniale oplossing komt. Op die manier helpen we elkaar en zorgen we voor snelle en out-of-the-box oplossingen. Je mag in principe doen en laten wat je wilt, als je elkaar maar respecteert, aanmoedigt en zorgt dat je je werk op tijd af hebt!

 

Als ik nadenk over wat onze grootste uitdaging is, dan denk ik toch wel aan groei. Een voorbeeld hiervan is dat wij vanaf het begin vrij snel grote projecten zijn gaan draaien, maar niet altijd precies wisten hoe. Door samen te werken en samen te leren hebben wij daar als team meer structuur in gekregen. En zijn we dat traject gaan construeren. Hoe we succesvol van iets naar niets kunnen komen. Ik denk dan ook dat dat het afgelopen jaar een van de mijlpalen is waar wij als team echt trots op mogen zijn.

 

“Wat ik het leukst vind aan werken bij Trive is dat ik met bovenmatig creatieve mensen mag werken en dat we allemaal heel ontspannen met elkaar omgaan.”
_

 

Wat ik het leukst vind aan werken bij Trive is dat ik met bovenmatig creatieve mensen mag werken en dat we allemaal heel ontspannen met elkaar omgaan. We werken in een vrije omgeving en hebben een gezellige groep. Ik vind het fijn dat ik altijd word uitgedaagd door een nieuw vraagstuk, maar dat ik van tevoren niet altijd weet wat ik ga maken. Dat houdt het interessant en zorgt ervoor dat ik me nooit verveel.

 

Mijn ultieme persoonlijke doel

Zonder restricties in tijd en geld zou ik een eigen project willen opzetten. Zelf iets maken, of een product op de markt brengen. Dat ik eerst ergens onderzoek naar doe, op basis daarvan iets creëer, en vervolgens datgene groot maak. Mijn ultieme persoonlijke doel is heel simpel: de allerbeste worden! Waarin, met wat voor project of object dat dan is, dat maakt me niet zoveel uit. Maar ik wil iets nalaten waarvan iedereen herkent dat het van mij is. Dat er een soort Erik signature op zit. Ik heb heel veel zin in wat er nog allemaal gaat komen, en heb onwijs veel ambitie. Dus ik zou zeggen: stay tuned!

Erik Trive

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox