TriveTalks | Meet the team | Marije

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers.
COO Marije Jansen is deze week aan de beurt en legt uit waar Trive voor staat, en wat het betekent om aanvoerder te zijn van het team.

 

Ik ben Marije en ben Chief of Operations bij Trive. Dat klinkt vrij fancy, maar de verantwoordelijkheid die bij deze functie komt kijken betekent voor mij veel meer dan de titel ervan. Wat ik onder andere doe is het opstellen en uitbreiden van het team, structuur creëren, ik bepaal de strategie en bewaak de continuïteit van onze organisatie. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat zo persoonlijk als het nu is- dat inventieve en het creatieve, dat wat we nu hebben en wie we nu zijn- dat dat zoveel mogelijk blijft. Eigenlijk doe ik van alles en nog wat. Dat is denk ik ook heel erg typerend aan een startup, dat je vele petten op hebt!

 

Aanvoerder van het team

Ik ben een beetje de aanvoerder van het team die continu een stap achteruit zet, terug naar de kern, om als overkoepelend orgaan te controleren of alles loopt zoals we willen. Of we niet afdwalen, en om te kijken of ergens iets mist dat moet worden aangevuld. Waar nodig ga ik gesprekken aan en denk ik na over wat we kunnen doen om te blijven groeien en verbeteren. Aan het begin was het bijvoorbeeld een grote uitdaging om onze identiteit vast te stellen. We begonnen met drie man en waren toen best wel zoekende, naar wie we waren en waar we heen wilden. Dat was een challenge! Maar nu staat het. Trive is een onderneming die maatschappelijk impact wil maken. En ons ultieme doel is dan ook om uitsluitend projecten te draaien die een positieve impact hebben op onze maatschappij. Voor nu in Nederland, maar met het oog op internationale uitbreiding.

 

____

“We zijn creatief, brengen samen ideeën tot stand en ik zie die ideeën voor mijn neus uitrollen. Wij zijn echt aan het ondernemen. En dat is een fantastisch gevoel!”.

 

We zijn creatief, brengen samen ideeën tot stand en ik zie die ideeën voor mijn neus uitrollen. Wij zijn echt aan het ondernemen. En dat is een fantastisch gevoel! Ik geniet ook enorm van die snelheid. Alles gaat zo ontzettend snel! We zeggen wel eens tegen elkaar: wat wij in een half jaar meemaken, daar doen andere bedrijven drie jaar over. Of dat zo is? Geen idee. Maar zo voelt het wel! En dat drijft mij weer om nog harder te werken.

 

Wat ik het leukst vind aan mijn baan is de diversiteit en het team. Ik zit met een glimlach op de fiets naar werk omdat ik echt een leuk team heb! We hebben ontzettend veel lol met elkaar en het voelt een beetje als een familie. Maar wel een die anderen en nieuwe aanvullingen van het team met open armen verwelkomt, geen kliekjes gedrag. En volgens mij stralen we dat ook uit. Wat je dan krijgt is dat mensen niet alleen enthousiast worden om bij je te werken, maar ook om mét je te werken. En dat is uiteindelijk waar je naartoe wilt.

 

Een eigen hub

Of ik nog dromen heb voor Trive? Absoluut! Namelijk een eigen hub. Wat ik voor me zie is een ruimte waar verschillende startups samenkomen, waar meeting ruimtes aanwezig zijn, events worden georganiseerd en creatieve ideeën tot stand komen. En dan specifiek ideeën gericht op maatschappelijke impact natuurlijk, dat zal altijd de rode draad zijn. Dat we in een ruimte met z’n allen met allerlei ideeën en oplossingen komen. Op die manier bouw je een soort community op waardoor je uiteindelijk veel sterker staat. Want impact maken, dat doe je niet alleen, dat doe je samen!

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox