TriveTalks | Meet the team | Max

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers. In deze blog vertelt Lead Developer Max Mijnheer over de uitdagingen binnen zijn werk, en welke droom hij zou vervullen als tijd en geld geen rol zouden spelen.

 

Mijn naam is Max en ik ben Lead Developer bij Trive. Wat ik eigenlijk doe is een heel breed scala aan technologie maken. Samen met mijn collega’s in Development bouw ik websites, back-ends, hele platforms, en mobiele applicaties. Om het maar even samen te vatten: wij maken alles wat je je kunt bedenken binnen de gebruikers technologie. We werken voornamelijk in Javascript, een programmeertaal. En daarbinnen heb je weer verschillende frameworks. Het framework dat we gebruiken hangt altijd af van het type product dat wordt gebouwd.

 

Het leukste aan mijn vak vind ik dat ik mijn creativiteit optimaal mag inzetten. Dat we iedere keer weer met een nieuwe klant mee mogen denken over hoe iets gebouwd moet worden, en waarom. Dat we volledig van scratch met een idee aan de slag mogen gaan, en dat idee uiteindelijk weten om te zetten tot een volwaardig product. Dat vind ik een supertof proces!

 

Slim nadenken en duidelijk communiceren

 

Onze grootste uitdaging is naar mijn idee altijd tijd. Wij bestaan uit een groep hele creatieve en talentvolle mensen. We hebben alles in huis wat nodig is om een uniek product op de markt te kunnen zetten, van applicatie tot branding. Maar, klanten willen vaak heel veel, binnen een hele korte tijd. Wat logisch is want je wil zo snel mogelijk iets op de markt brengen en het testen, voordat iemand anders er met jouw idee vandoor gaat. Maar de uitdaging is dan wel om dat te doen binnen een bepaalde tijdlijn, zonder dat je inlevert op kwaliteit en snelheid. Want perfectie op alle fronten is wel waar wij structureel naar streven. Dit betekent voor ons dat het belangrijk is om duidelijk te communiceren, met elkaar en met de klant. Dat we slim nadenken over wat wel en niet kan, en wanneer plan A geen optie lijkt te zijn, we op tijd overschakelen naar plan B. Er zijn altijd oneindig veel mogelijkheden, maar je moet samen efficiënt te werk blijven gaan, anders lukt dat niet of verspil je tijd. Gelukkig gaat dit ons tot nu toe goed af!

 

“Als ik één projectvoorstel zou mogen doen zònder restricties in tijd of geld, dan zou ik met het hele Trive team om de tafel gaan zitten en een eigen product bedenken.”
_

Als ik één projectvoorstel zou mogen doen zònder restricties in tijd of geld, dan zou ik het wel weten! Namelijk met het hele Trive team om de tafel gaan zitten en een eigen product bedenken. Dat we dan gaan brainstormen en vragen proberen te beantwoorden zoals ‘Wat mist er nog in deze wereld?’ en ‘Hoe kunnen wij met onze creativiteit iets toevoegen?.’ Ik denk dat daar hele interessante ideeën uit zouden komen waarmee wij als team echt iets zouden kunnen betekenen. Ik denk ook dat het ons nog sterker zou maken, omdat je dan de rol van zowel de agency als klant vervult. En dat is als agency een unieke ervaring.

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox