TriveTalks | Meet the team | Bappie

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers. Deze week is onze Visual Designer Bappie Kortram aan het woord. Hij vertelt over growing pains en “projectbabies”, en wat het voor hem betekent om samen te werken met een klant.

 

Mijn taak als Visual Designer is eigenlijk heel simpel: ik maak dingen mooi. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Voordat ik dat doe gaat er een heel proces aan vooraf. Allereerst bouwt mijn collega het skelet. Het skelet van een app of een website, of iets compleet anders. Dat hangt af van wat onze klant nodig heeft. Maar een skelet is voor onze klant niks waard zonder de huid die het skelet draagt. En die creëer ik en drapeer ik er eigenlijk overheen. Ik denk na over het concept, geef het een persoonlijkheid en een specifieke vibe. Ik teken en maak logo’s, en blijf continue werken aan het uiterlijk van het product totdat het precies is wat het moet zijn. Hoe ik dat doe? Ik zeg altijd: een dag zonder Photoshop, llustrator en Sketch is een dag niet gewerkt!

 

Passie voor je vak

Wat mij drijft is dat ik binnen de relatief beperkte grenzen van een website of app, nog steeds out-of-the-box kan blijven denken om een mooi product op te leveren. Iets wat nieuw is, en grenzen opzoekend. Iets wat er ook nog eens heel erg mooi uit ziet en voor de gebruiker prettig is om te gebruiken. Een online webshop bouwen is bijvoorbeeld veel meer dan een platform realiseren om te ‘kijken, klikken en kopen’. Want wat gaat ervoor zorgen dat je drie seconden langer kijkt naar een knop? Of dat je die ene knop wel aanklikt en de andere niet? Ik vind het heerlijk om over dit soort dingen na te denken. Hier krijg ik energie van. Ook in mijn vrije tijd verdiep ik me hierin en blijf ik mezelf trainen en uitdagen, door boeken te lezen en YouTube filmpjes te kijken. En dat zegt iets over je passie voor het vak en hoeveel je geeft om het bedrijf, wanneer de werkdag voor jou niet stopt op het moment dat de lichten op kantoor uitgaan.

 

Op weg naar adulthood

Waar ik het meest tegenaan loop is de snelle groei. Sinds ik bij Trive werk bevind ik me non-stop in een enorme groeispurt. We zijn van een klein groepje creatievelingen uitgegroeid tot volwaardig bedrijf, wat vanzelfsprekend een aantal growing pains met zich meebrengt. Maar een growing pain is in ons geval positieve pijn, want dit betekent het goed gaat. We leren ervan en worden met de dag sterker. Het voelt een beetje als een soort puberteitsfase waar we even doorheen moeten, en nu zijn we langzaam op weg naar adulthood!

 

“Wanneer we samenwerken met een klant gaat het niet om jouw idee en ons product, maar in feite maken wij samen een soort “projectbaby”.
__

 

Wat ik fijn vind aan werken bij Trive is de manier waarop we samenwerken met onze klanten. Je hoeft als klant niet bang te zijn dat je je idee pitcht, dat wij het simpelweg overnemen en uitwerken, en dan “teruggeven” aan jou. Dat je uit het niets een product krijgt voorgeschoteld waarvan je eigenlijk geen idee hebt hoe het in elkaar zit. Dat zou voor mij geen fijne manier van werken zijn. Want het gaat hier niet om jouw idee en ons product, maar in feite maken wij samen een soort “projectbaby”. Wat wij juist belangrijk vinden is om je vanaf moment één mee te nemen. We leggen je de lastigere (vaak technische) onderdelen uit totdat je het begrijpt, en stellen je continue op de hoogte van de status. Het is van belang dat je samen met ons tijdens het gehele proces meedenkt. Dan krijg je als klant iets dat volledig aansluit op jouw originele plan, en dat is waar het uiteindelijk om gaat!

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox