TriveTalks |Meet the team | Linsey

 

Elke week stellen we je voor aan een van onze creatieve pioniers. Deze week is onze ‘Chef Projects’ Linsey van Overveld aan de beurt. Linsey is dé schakel tussen klant en team. Haar functie heet dan wel Project Manager, maar bij Trive gaat dit veel verder dan het managen van projecten alleen. In deze blog vertelt zij over haar ervaringen.

 

Als Project Manager ben ik de schakel tussen de klant en ons team van developers en designers. Wat houdt dat in? Wanneer de klant een wens heeft, gaan wij aan de slag om deze wens om te zetten naar realiteit. Het is dan aan mij om alles wat moet gebeuren uit te zetten en het project in goede banen te leiden. Hiervoor ben ik voortdurend bezig met het overzicht bewaken en met alle partijen in gesprek te blijven. Het ene moment met de klant, en het andere met onze designers en developers.

 

Wat ik het leukste vind aan mijn functie is dat het heel afwisselend is en dat er veel tegelijk gebeurt. Besluiten kunnen van de ene op de andere dag wijzigen. Ik krijg er een kick van wanneer ik ervoor zorg dat alles op rolletjes loopt, en blíjft lopen. En dat er aan het einde van iedere rit een meesterlijk resultaat uit voortkomt.

 

“Ik krijg er een kick van wanneer alles op rolletjes loopt en er aan het einde van iedere rit een meesterlijk resultaat uit voortkomt.”

Voordat ik bij Trive terecht kwam had ik als Project Manager al ervaring, maar vanuit mijn studie lag mijn focus vooral op de social media branche. De tech branche was voor mij echt nieuw. Ik twijfelde of dit wereldje iets voor mij zou zijn, niet te ingewikkeld met al die “tech taal”. Maar Trive heeft echt het tegendeel bewezen. Er gaat voor mij een wereld open! Ik leer zo ontzettend veel over een sector die in deze tijd een enorm belangrijke rol speelt. En alleen omdat ik werk binnen een organisatie die apps ontwikkelt, betekent dat niet dat ik die expertise zelf ook in huis hoef te hebben.

 

Als ik één project binnen Trive zou mogen kiezen om te gaan managen, zou dat een hele toffe app zijn die voor iedereen binnen Nederland onmisbaar is. En uiteindelijk natuurlijk ook internationaal doorbreekt. Dat je dan om je heen iedereen die app ziet gebruiken en denkt: “Wauw, die hebben wij gemaakt!”.

 

Alle kennis in huis

Op kantoor is de sfeer heel erg ontspannen. We kunnen elkaar alles vragen en staan altijd open voor overleg en het bespreken van nieuwe ideeën. Dit betekent natuurlijk ook dat er soms veel prikkels zijn. De balans bewaken tussen gezelligheid en focus is daarom essentieel. Maar iedereen kan zichzelf zijn en dat vind ik belangrijk, dat iedereen in z’n waarde wordt gelaten.

 

Flexibiliteit

Als ik kijk naar de manier waarop ons team omgaat met obstakels, denk ik dat wij door onze flexibiliteit en sterke teamspirit overal doorheen kunnen komen. Bijvoorbeeld toen corona ons land trof, en ons dus ook, dat is iets wat ik echt nooit meer vergeet. We stonden toen met z’n allen op kantoor en het kwam erop neer dat ons pand zou gaan sluiten. In eerste instantie dachten we voor een week, niet wetende dat het uiteindelijk veel langer zou duren. Dat moment dat we met z’n allen onze eerste video call hadden, en beseften dat we elkaar de komende periode ook alleen op die manier zouden gaan zien en spreken, dat is iets wat me altijd bij zal blijven. Maar ook iets wat ontzettend goed is gelukt! En dat kan alleen als je als team sterk staat.

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox