SaaS Oplossingen: Software bouwen met het oog op de toekomst

 

Stel:Je bent een ondernemer met een briljant idee, je wilt een softwareproduct op de markt brengen. In dat geval is het aan te raden om je te verdiepen in SaaS oplossingen. Waarom? Dat lees je hier!

 

In deze blog vertellen we je:

 • Wat een SaaS oplossing is
 • Hoe bedrijven deze gebruiken
 • Wat het verschil is met traditionele software
 • Wat de voordelen zijn  voor eindgebruikers
 • En tot slot: hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat jouw product ook te gebruiken is als SaaS

Een SaaS oplossing: wat is dat?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun software via een abonnementsvorm af te nemen. Denk hierbij aan oplossingen zoals Office 365, HubSpot, Hootsuite en Dropbox die volledig in de cloud draaien. Software in deze abonnementsvorm wordt ook wel SaaS genoemd.

 

De afkorting SaaS staat voor: Software as a Service. Deze vorm van gebruik biedt bedrijven veel zakelijk voordeel, zoals flexibiliteit, mobiliteit en niet onbelangrijk, het zorgt voor minder kosten. Wanneer je werkt met een SaaS oplossing hoef je namelijk geen geld uit te geven aan dure hardware, nog duurdere consultants en het onderhoud van je systeem.

SaaS: de nieuwe standaard.

 

Bedrijven gebruikten in 2017 al gemiddeld 16 SaaS-apps per dag om hun bedrijf te runnen.

 

Wanneer je als marketeer een email marketing platform gebruikt om e-mails te versturen naar je klanten, dan gebruik je hoogstwaarschijnlijk een service op abonnement basis (SaaS).

 

Een poll van IDG heeft recentelijk aangetoond dat de grootste stijging van de IT-uitgaven naar cloud computing strategieën gaat. Daarom zien we dat het aantal bedrijven dat hun activiteiten naar de cloud verplaatst snel groeit. 73% van de organisaties willen in 2020 bijna al hun apps naar SaaS verplaatst hebben. Iets om dus rekening mee te houden wanneer je software op de markt wilt brengen.

De 6 voordelen van werken met een SaaS oplossing voor eindgebruikers.

 

Het werken met SaaS levert veel voordelen op voor de gebruiker, deze hebben we op een rijtje gezet.

 

 1. Altijd en overal inzetbaar: Je hoeft geen krachtige computer of eigen server te bezitten en geen IT-specialist in dienst te hebben voor het opslaan van jouw bedrijfsgegevens in de Cloud. Met SaaS hebben meerdere gebruikers altijd en overal toegang tot de uitgebreide database. Kortom, door te werken met SaaS zorg je voor mobiliteit.
 2. SaaS beweegt met je mee: Een SaaS oplossing brengt flexibiliteit. Dankzij de abonnementsvormen kan de eindgebruiker per maand kijken wat er nodig is.  Zodoende wordt op- en afschalen een eitje.Als jouw organisatie besluit het aantal gebruikers te verhogen, kan dat binnen één dag gebeuren. Je hoeft enkel je abonnement aan te passen en je bent good to go.
 3. Software die klaar is voor de toekomst: Bij een SaaS product zijn softwareleveranciers super betrokken. Dit is logisch omdat ze constant streven naar een verdere optimalisatie van het systeem, om zo het aantal vertrekkende klanten zo laag mogelijk te houden.Dit zorgt voor software die niet alleen vandaag werkt, maar die ontwikkeld wordt met het oog op de toekomst.
 4. Goed voor de portemonnee: SaaS oplossingen zijn niet alleen populair omdat ze zo lekker flexibel zijn, voor veel bedrijven zorgen SaaS oplossingen voor een besparing in de kosten. Wanneer je werkt met een SaaS oplossing hoef je namelijk geen geld uit te geven aan extra hardware of aan consultants voor het technisch onderhoud van het systeem.Ook zijn SaaS oplossingen, door de lage instapkosten,  geliefd onder kleinere bedrijven en start-ups, die vaak onvoldoende geld hebben om te investeren in eigen software.
 5. Geen gedoe: SaaS oplossingen brengen een hoop gemak met zich mee. In de abonnementsprijs zitten de kosten voor systeemonderhoud, updates en beveiliging namelijk inbegrepen.De gebruiker hoeft dan ook geen extra hardware te kopen, updates te doen of extra IT-personeel in te huren. Het is de verantwoordelijkheid van de SaaS-leverancier om het product bij de klant te leveren en te zorgen dat de IT-software werkt zoals die moet werken.
 6. Lekker veilig: Last but not least, ook veiligheid staat voorop bij de ontwikkeling van SaaS producten. Omdat de leverancier de verantwoordelijkheid draagt, voor het onderhoud van de data die de klant hem toevertrouwt, is het essentieel dat de beveiliging tip top in orde is.Daarom staan de servers van (goede) SaaS-providers verspreid over meerdere geografische locaties en worden er automatische back-ups gemaakt.

Jouw software: een SaaS oplossing? 

 

Je hebt een fantastisch idee waarmee je de markt wilt veroveren. En je zoekt een creatieve, digitale samenwerkingspartner die je idee omzet in een ready to market SaaS oplossing. Dan ben je bij Trive aan het juiste adres!

 

Tijdens de ontwikkeling van concept naar SaaS software adviseren we je graag. Hierbij houden we te allen tijde rekening met je doelstelling voor de lange termijn. Samen maken we jouw idee concreet!

 

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk de markt op met je idee. Maar je wilt ook dat er een product staat met voldoende toegevoegde waarde. Daarom gaan we middels iteratieve sprints op zoek naar de kern van je SaaS applicatie: het Minimal Viable Product.

 

Door middel van interviews en tests komen we snel tot de essentie van je product. Zo weten we van welke features jouw potentiële klanten echt enthousiast worden en ontwikkelen we dat wat echt nodig is!

 

Zin gekregen om eens met ons te sparren? Heb jij even geluk, dat kan gewoon! Kom gerust langs voor een lekker bakkie.