Iteratief ontwikkelen:

in constant overleg toewerken naar dat wat nodig is

Iteratieve ontwikkeling, say whut?

 

Iteratieve ontwikkeling, een term die je vaak hoort in de wereld van software ontwikkelaars en designers.

 

Bij iteratieve ontwikkeling wordt op korte termijn een eerste zeer voorlopige versie van het systeem, design, product, of branding opgeleverd.

 

Op deze versie kunnen belangrijke stakeholder en gebruikers vrijuit schieten. Zo weten ontwikkelaars of je op de juiste weg zijn en hebben opdrachtgevers een duidelijk beeld van hoe het project er voor staat.

 

Aan de hand van de gegeven feedback wordt het project constant aangepast.

 

Bij Trive ontwikkelen we elk product vanuit deze iteratieve gedachten. Wij ontwikkelen met én voor mensen, constante feedback maakt dit mogelijk. De mening van onze opdrachtgevers en eindgebruikers, gecombineerd met onze experts, zorgt ervoor dat we dat maken wat nodig is. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ontwerpen: dat kan op meerdere manieren

 

Binnen het ontwerpen, of het nu om product of software gaat, zijn er talloze methodes aan te wijzen. Echter zijn er twee stromingen waar de rest van deze methodes onder vallen.

 

1. Incrementeel 

2. Iteratief 

 

Incrementeel werken was jarenlang de standaard voor ontwerpers. Deze stroming gaat uit van een duidelijk probleem. Via een grondige analyse wordt er (rechtstreeks) naar een oplossing toegewerkt. 

 

Er is zeker ruimte voor feedback gedurende het ontwikkelproces, maar vergeleken met het iteratief ontwikkelen wordt er weinig feedback van stakeholders gevraagd.

Bij iteratief werken wordt er daarentegen stap voor stap, en met veel feedback momenten toegewerkt naar een eindproduct.

Ontwerp meeting

En toen was er Agile

 

Je wordt met de term om de oren geslagen: Agile werken. In de basis is een Agile een sub methode van iteratief werken. De basis voor Agile werd gelegd in 2001. Tijdens een bijeenkomst van 17 softwareontwikkelaar werd het Manifesto for Agile Software Development opgesteld en daar zijn we bij Trive maar wat blij mee.

Het idee achter Agile is om het risico op mislukking van een project zo klein mogelijk te maken. Een project wordt opgedeeld in kleinere stukjes, die volgens herhaalde cycli worden uitgevoerd. Ontwerpers leren zo van de ervaring die is opgedaan bij het ontwikkelen van voorgaande versies van de software, super efficiënt dus!

Sprints leiden naar marathons

 

Door te werken met iteratieve sprints creëren we samen producten die klaar zijn voor de toekomst. 

Sprints marathons

Offline

Marije Jansen

Marije is onze spin in het web, naast dat ze zich op business development focust stuurt ze ook het team aan. ”Teamwork makes the dream work”