Van Paint naar Professional dankzij deze 10 design tips.

Design

Van Paint naar Professional dankzij deze 10 design tips.

A bunch of scribbles of random text

Meer is echt niet altijd beter, zeker niet bij lettertypes. 

Gebruik lettertypen die goed leesbaar zijn of het nou om titels, ondertitels of primaire tekst gaat, leesbaarheid is key. Het oog heeft moeite met het scannen van meerdere lettertype,  dus maak het niet te bont en ga voor een overzichtelijke verzameling fonts.

Doe lief tegen je kleuren

Maak het jezelf makkelijk en begin door het opstellen van een kleurenschema met 1-3 primaire kleuren en nog eens 1-3 secundaire kleuren die goed met elkaar contrasteren en elkaar aanvullen.  

Lettertypen hebben ook gevoelens  

Kies een lettertype dat past bij het verhaal wat je wilt vertellen. Ronde lettertypen hebben meestal een vriendelijkere uitstraling terwijl meer hoekige lettertypen juist solide en sterk overkomen.

Houd het in de familie

Creëer visuele uniformiteit door één lettertype of lettertypefamilie te gebruiken in je tekst. Gebruik een lettertype of lettertypefamilie maar ga voor verschillende varianten zoals: cursief, bold en italic.

The letter A styled with colors

Maak dat moodboard

Moodboards, designers zijn er dol op. Door afbeeldingen, kleurstalen en lettertypen te verzamelen die passen bij je project zet je eerste stappen naar uiteindelijke designs. Werk je met meerdere mensen? Ook dan zijn moodboards aan te raden, verzamel los van elkaar en kijk welke afbeeldingen overeenkomen. Zo bepaal je gezamenlijk de stijl die past bij jullie product. 

 

P.s. pinterest leent zich perfect voor het maken van jouw moodboard! En zoals het echte designers betaamt is team Trive ook te vinden op pinterest.

Zeg ja tegen contrast

Contrast is een van de meest noodzakelijke onderdelen van een goed ontwerp en onder meer verantwoordelijk voor onder meer sfeer en leesbaarheid. Kijk goed en experimenteer met contrasterende kleuren in je ontwerp. Een goede vuistregel is dat als je een lichtgekleurde achtergrond hebt, je een donker lettertype moet gebruiken (en vice versa).

Ga voor simpel

Houd het simpel, maar vergeet je basics niet. Zorg ervoor dat elk element een reden heeft in het ontwerp. Beperk het aantal lettertypen, kleuren, vormen en kaders tot een minimum.

Laat je afbeeldingen niet alleen

Plak niet in het wilde weg afbeeldingen in je ontwerp maar lijn ze uit. Door te werken met rasters of kaders ziet je  ontwerp er een stuk professioneler uit

Weet wie de baas is

Het belangrijkste deel van je ontwerp moet logischerwijs het meest in het oog springen. Pas kleur of schaal toe op een afbeelding om te zien hoe dit de hiërarchie van elementen verandert, zo zorg je ervoor dat het juiste element als eerste de aandacht trekt! 

Denk groots

Sommige dingen verdienen het om op te vallen. Experimenteer met de schaal van je elementen om erachter te komen wat werkt!

Offline

Marije Jansen

Marije is onze spin in het web, naast dat ze zich op business development focust stuurt ze ook het team aan. ”Teamwork makes the dream work”

Download de whitepaper

Ontvang nu de whitepaper in je mailbox

Je ontvangt binnekort de whitepaper in uw mailbox